Castellano /   Català /   English /   Euskera /   Francais /   Galego /  
Suivre : Consultation : Blog

LLETRAMOLA 1 (COMUNITAT VALENCIANA) - Librería Bibliotecas Públicas

Rechercher
Recherche avancée
LLETRAMOLA 1 (COMUNITAT VALENCIANA)
Titre:
LLETRAMOLA 1 (COMUNITAT VALENCIANA)
Sous:
Auteur:
NEUS ESCUDERO ANGLÉS; ROSER GENOVER HUGUET
Más información
l'Éditorial:
CADÍ
Une année d'édition :
2013
Matière
D'autres publications pour les enfants et les jeun
ISBN:
978-84-474-7155-3
les Pages :
40
Reliure :
Otros
Idioma:
Castellano
Disponibilité:
(Consulter)
7,50 € Acheter

Synopsis

Lletramola és un projecte didàctic per a l’Educació Infantil. Consta de set quaderns i l’objectiu és iniciar els alumnes en el procés gradual d’aprenentatge de la lectoescriptura i guiar-ne la progressió.

Tres personatges, la fada Lila, la bruixa Brufina i el mag Benet, s’encarreguen de presentar, per mitjà del llenguatge narratiu, cadascun dels fonemes i lletres que es treballen en els quaderns.

El tractament de cada fonema s’inicia amb el reconeixement del so i la seua representació gràfica en minúscula i majúscula, per afavorir-ne la discriminació auditiva i visual. El mètode didàctic utilitzat presenta una seqüenciació progressiva dels continguts: es passa del fonema a la lletra, de la lletra a les síl·labes, i d’aquestes a les paraules, les frases i als diversos textos (poemes, endevinalles, embarbussaments, etc.). D’altra banda, sempre que s’introdueix una nova lletra, se’n repassen les estudiades fins aleshores. D’aquesta manera, els alumnes relacionen els nous continguts amb els ja apresos.

A cada fitxa es proposen, a més de les activitats individuals, unes activitats prèvies que pretenen ajudar els alumnes a comprendre i realitzar adequadament la tasca que se’ls demana i a iniciar-se en el coneixement de les primeres nocions gramaticals (gènere, nombre, etc.).

Al final de cada quadern hi ha una fitxa d’avaluació dels conceptes treballats.

INTRODUCCIÓ QUADERN 1

En el quadern 1 es treballen les vocals, la i com a element d’enllaç i els grups vocàlics (ai, au, ei, eu, ou, ui). Es proposen exercicis de grafomotricitat dels principals traços per facilitar la coordinació oculomanual a l’hora de representar les grafies.

En aquest quadern es presenten els textos en lletra de pal, que també utilitzaran els alumnes a l’hora d’escriure (completar paraules), junt amb les grafies en majúscula i la lletra lligada.

S’hi inclouen contes, endevinalles i poemes, perquè l’alumne vaja progressant d’una manera amena en l’aprenentatge de la lectoescriptura i es familiaritze amb diferents tipus de text. Es proposa la memorització d’algun d’aquests textos per enriquir el vocabulari i l’expressió.

A cada fitxa es proposen, a més de les activitats individuals, unes activitats prèvies que pretenen ajudar els alumnes a comprendre i realitzar adequadament la tasca que se’ls demana i a iniciar-se en el coneixement de les primeres nocions gramaticals (gènere i nombre).

Al final del quadern hi ha dues fitxes d’avaluació dels continguts treballats.

Base de datos de películas Base de datos de libros Recomendamos Recomendamos Banner1 Banner2